Karakütük Ortaokulu
Karakütük Köyü Hasköy / Muş

VİZYON

Öğrencilerimizin zeka düzeyleri kabiliyetleri ölçüsünde en üst düzeye çıkararak onların eğitimine karşı olumlu tutum geliştirmeleri sağlamak ve teknolojinin en son teknikleriyle yenilikçi toplum tarafından benimsenen ve örnek gösterilen eğitim ve öğretim yuvası olmaktır.

MİSYON

Karşılaştığı sorunlara akılcı çözümler üreten,hür ve demokratik düşünen,bilimsel metotlarla eğitilmiş ,çağdaş düşünce yapısına sahip,kültürel değerlerini bilen ve sahip çıkan,ecdadını tanıyan,geçmişinden ders alıp geleceğe yürürken ecdadından güç ve feyz alan,hak ve adalete inanıp hakkaniyetli ve adaletli davranan,üretken,bilinçli ve kendine güvenen bireyler yetiştirmektir. OKULUMUZUN İLKELERİ 1-İnsan sevgisi 2-Bilimsel ve Çağdaş eğitim 3-Atatürkçü 4-Disiplinli 5-Eğitimde Eşitlik 6-Rehberlik ve Psikolojik Danışman KARAKÜTÜK İLKOKULU OLARAK STRATEJİLERİMİZ, 1-)Bütün öğrencilerin ilgi istidat ve kabiliyet doğrultusunda yetiştirilecektir. 2-)Her öğrencinin bir yeteneği vardır,bu yeteneği tespit edilip geliştirilmesine yardımcı olunacaktır. 3-)Velilerimiz okulumuz için vazgeçilmez bir destektir. 4-)Tüm çalışanlar sorumluluklarının paylaşılması konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerdir. 5-)Bütün öğrencilerin vatan,millet sevgisiyle donanmış ailesine çevresine karşı sorumluluklarını bilen bireyler yetiştirmek en büyük idealimizdir. 6-)Soran sorgulayan, eleştiren-eleştirenlere açık toplumda kendine yetebilecek bireyler olarak yetişmeleri sağlanacak. 7-)Karakütük İlkokulu personeli(öğretmenle-öğrenciler-veliler-diğer personeller)okulunu sever,onu geliştirmek için sınırsız çalışır. 8-)Karakütük İlkokulu eğitim öğretim veren bir kurum olmanın yanında öğrencilerinin psikolojik ve fiziksel sorunlarını tespit eder,bu sorunların çözümü için gerekli rehberlik çalışmalarını yürütür. 9-)Okulumuz personeli teknolojik gelişmelere açık ,bu gelişmeleri takip eden-okula taşıyabilen yenileyebilen, teknolojik gelişmelerin ışığında ortaya çıkan yeni araç ve gereçlerin temini için gerekli çalışmaları yapar. 10-)Okul yönetimi katılımcı demokratik yönetim sergileyerek öğretmen ve öğrencilerin görüş ve fikirlerine değer verir.

Öğretim Şekli :Tam Gün, Normal

Tam Gün, Normal

08.40 Ders Başlama 15.00 Ders Bitiş

Katı Yakıtlı Kalorifer

Servis Bilgisi

Okulumuza ulaşım Hasköy hat dolmuşlarının üstlendiği servis taşımacılığı ile sağlanmaktadır.

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuz Hasköy ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır. Muş il merkezine uzaklığı ise 30 km´dir.